
Zmrazené švestky půlené
Frozen plums halves
CELKOVÝ VZHLED / APPEARANCE
Jednotlivé půlky švestek jsou ve stejné fázi zralosti.
Individual halves of plums are in the same stage of maturity.
Kvalita zmražení / Quality of frozen: IQF – Individual Quick Frozen
VELIKOST /SIZE:
délka / length 3-4cm
max.10% odlišné velikosti
max.10% different size
Obsah listového materiálu max.3 ks v 1kg
Content of leaf material max.3 units per 1kg
Švestky musí být / Plums have to be:
- čisté bez cizích příměsí / clean without other ingredients
- bez cizích rostlinných příměsí / without other vegetable ingredients
- bez jakéhokoliv poškození a změn / without any damage and changes
Švestky mohou obsahovat / Plums can contain.
odlišně zbarvené kusy (nevyzrálé)
different colored pieces (immature) max.5 %
BARVA / COLOUR:
Slupka stejnoměrně modrá a dužnina žluto-zelená, typická pro švestky, bez odlišně zbarvených skvrn.
Peel homogeneously blue and pulp yellow-green, typical for plums, without any other colored spots.
CHUŤ / TASTE:
Typická pro švestky, bez cizích chutí.
Typical for plums, without other flavours.
VŮNĚ / SMELL:
Typická pro švestky, bez cizích vůní.
Typical for plums, without other smells.
KONZISTENCE / TEXTURE:
Slupka pevnější, dužnina měkká odpovídající švestkám.
Peel is firmer, pulp soft typical for plums.
Konzistence, chuť a vůně se hodnotí až po rozmrazení.
Texture, taste and smell are tested after thawing.
Teplota suroviny při příjmu musí být -18°C (povolená odchylka max. do -15°C, ne vyšší) Temperature of raw material during the acceptance of raw material must be -18°C (tolerance up to -15°C, not higher)
