
Zmrazené višně vypeckované
Frozen pitted sour cherries
CELKOVÝ VZHLED / APPEARANCE
Jednotlivé višně jsou ve stejné fázi zralosti.
Individual sour cherries are in the same stage of maturity.
Kvalita zmražení / Quality of frozen: IQF – Individual Quick Frozen
Višně musí být / Sour cherries have to be:
- čisté bez cizích příměsí / clean without other ingredients
- bez cizích rostlinných příměsí / without other vegetable ingredients
- bez jakéhokoliv poškození a změn / without any damage and changes
Višně mohou obsahovat / Sour cherries can contain:
odlišně zbarvené kusy (nevyzrálé) / different colored pieces (immature) max.5 %
listového materiálu max.3 ks v 1kg / of leaf material max.3 units per 1kg
BARVA / COLOUR:
Temně červená, typická pro višně, bez odlišně zbarvených skvrn.
Dark red, typical for sour cherries, without any other colored spots.
CHUŤ / TASTE:
Typická pro višně, bez cizích chutí.
Typical for sour cherries, without other flavours.
VŮNĚ / SMELL:
Typická pro višně, bez cizích vůní.
Typical for sour cherries, without other smells.
KONZISTENCE / TEXTURE:
Měkká, typická pro višně.
Pulp soft typical for sour cherries.
Konzistence, chuť a vůně se hodnotí až po rozmrazení.
Texture, taste and smell are tested after thawing.
Teplota suroviny při příjmu musí být -18°C (povolená odchylka max. do -15°C, ne vyšší) Temperature of raw material during the acceptance of raw material must be -18°C (tolerance up to -15°C, not higher)
